Afzuiging in de horecakeuken: waarom onderhoud noodzakelijk is

Horeca-afzuiging - waarom onderhoud noodzakelijk is

In de horecakeuken wordt dagelijks gekookt, gebakken, gestoomd en gefrituurd. Daarbij komen allerlei dampen vrij, waar je je gasten niet mee wilt confronteren. Daarom heb je een professioneel horeca-afzuigingssysteem aan laten leggen. Een luchtkanaal met afzuigkap, afzuigbox of dakventilator houdt de lucht in jouw zaak gezond. Om het systeem goed te laten functioneren is regelmatig onderhoud nodig. Lees meer over waarom reiniging en onderhoud van horeca-afzuiging absolute noodzaak is.

Met dank aan Spirototaal.

Brandgevaar en verzekering

Waar vetdampen zijn, is brandgevaar. Daarom wil je frituur- en baklucht zo goed mogelijk afvoeren. Wanneer je ventilatiesysteem dichtslibt door gebrekkig onderhoud, heb je steeds meer kans dat er eens een druppel vet vlam vat, met alle gevolgen van dien. Om deze reden stellen veel verzekering periodiek onderhoud aan je horeca-afzuiging verplicht. Neem dus je verantwoordelijkheid en voorkom brandgevaar.

Een gezonde werkplek

Nog een goede reden om je ventielatiesysteem goed te laten onderhouden is je personeel. Net als ieder ander hebben zij recht op een gezonde werkplek. Niet voor niets stelt de Arbowet bepaalde eisen aan de luchtkwaliteit op het werk. Een gezonde binnenlucht betekent vitalere werknemers, wat de kwaliteit van je bedrijfsvoering zeer ten goede komt.

Frisse lucht voor de gasten

Toegegeven: de geur van alle lekkers dat in de keuken klaar wordt gemaakt kan zeer aanlokkelijk zijn. Ook met goede afzuiging zal er nog voldoende te ruiken zijn voor je gasten. Hongerige voorbijgangers vang je juist buiten. En laat dat nou net zijn waar de geurige dampen naartoe worden afgevoerd. Mits je horeca-afzuiging goed werkt natuurlijk.

Zo zie je maar: reiniging en onderhoud van je horeca-afzuiging is good for business.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *