Beste Portugese wijn vind je online

Wanneer je diverse wijnwinkels of slijterijen bezoekt in Nederland, dan vind je overal hetzelfde assortiment. Je kunt Spaanse, en Franse wijn in overvloed kopen. Ook zie je verschillende soorten wijn staan uit Italië, Chili en Zuid Afrika. Maar vind je ook wel eens Portugese wijn? Een enkele keer staat er een Port of Vinho Verde uit dit prachtige land maar meestal niet een assortiment van betekenis. Wanneer je op vakantie bent geweest en eenmaal geproefd hebt van de beste Portugese wijn, dan wil je eigenlijk niets anders meer!

De beste Portugese wijn die de Malbec, Barbera, of Chardonnay overtreffen

Port en Vinho Verde zijn vast herkenbaar voor je, wanneer je een wijngenieter bent. Maar heb je ooit gehoord van Castelão of Fernão Pires? Dit zijn twee van de vele druivenrassen die in Portugal voorkomen en waar ze overheerlijke wijn van maken. Enkele wijnen gemaakt van druivenrassen en die lijken op wijnen die we kennen uit andere landen zijn:

  • Aragonēs ofwel Tinta Roriz, In Spanje bekend als Tempranillo;
  • Malvasia Fina, ook bekend als Boal of Madeira
  • Fernào Pires, kies je wanneer je liefhebber bent van Viogner, Torrontes of Rousanne
  • Arinto of Pedernã, moet je proeven wanneer je van droge Riesling, Pinot Blanc of droge Chenin Blanc houdt
  • Alvarinho, wanneer je meestal Spaanse Albarino ofwel Pinot Gris/Grigio of Riesling drinkt.

Het etiket op Portugese wijn

Op het etiket van de beste Portugese wijn vind je de aanduiding “DOC”, staat voor staat voor: Denominação de Origem Controlada of “Vinho Regional.” Ook vind je het woord “quinta “op het etiket, De Portugese benaming voor wijndomein. Portugal is opgesplitst in maar liefst 14 wijnregio’s. Binnen deze regio’s zijn verschillende DOC’s welke onder strikte wetten en specifieke geografische grenzen staan. De wijnen van een quinta worden dus gemaakt van druiven alleen van dit specifieke domein. Producenten van de beste Portugese wijn benoemen meestal ook de druivenrassen op het etiket. Het Portugese woord voor druivenras is castas. Veel Portugese wijnen zijn een blend van verschillende druivenrassen dus dan is de vermelding erg handig.

Portugese wijn Vinho Verde

Een van de beste Portugese wijn is toch wel de Vinho Verde. Deze frisse wijn met een levendige en vaak sprankelende wijn heeft een laag alcoholpercentage en een frisse smaak van perzik of citrus. De Vinho Verde wijnen zijn een uitstekende begeleider bij gerechten met vis en zeevruchten.Vinho Verde is een kustregio in Noordwest Portugal. Normaliter heeft deze beste Portugese wijn geen houtrijping en is bedoeld om binnen 1 tot 3 jaar te drinken. Dee meeste Vinho Verde wijnen zijn wit en hebben een blend van Loureiro, Alvarinho. Dit zijn dezelfde druivenrassen als in de Spaanse Albariño. Soms worden voor Vinho Verde ook het druivenras Trajadura en soms andere druivenrassen gebruikt. Je vindt er soms zelfs enkele Vinho Verde rode en rosé wijnen.

Op zoek naar Portugese wijn?

Wil je eens een beste Portugese wijn proeven? Dan heeft het dus geen zin om te gaan naar een wijnwinkel of slijterij. Echter kun je dergelijke wijnen wel heel goed online bestellen. Kijk eens rond op de website Sandorwineimport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *