Beveilig je huis goed!

Je moet er niet aan denken: terwijl je niet thuis bent, dringt iemand in en snuft door al jouw spullen. Je gevoel van veiligheid is aangetast en het zal een tijd duren voordat je je weer veilig voelt in je eigen huis. Inbraken komen helaas voor, maar kunnen voor een groot gedeelte voorkomen door een aantal simpele tips en tricks toe te passen. Welke dat zijn, lees je hieronder!

De juiste sloten

Als je weggaat, doe je je huis zoals gewoonlijk op slot. Ook ramen, die makkelijk open te maken zijn, doe je dicht. Toch zijn deuren die met een regulier slot zijn vergrendeld, redelijk makkelijk te forceren. Ervaren inbrekers zouden dit gemakkelijk open kunnen maken en dus jouw huis kunnen betreden. Een meerpuntssluiting aanschaffen en laten plaatsen is dan een goede oplossing. Deze gaat op meerdere plekken dicht in de deur en is dus lastiger open te krijgen, in principe vrijwel onmogelijk. Inbrekers hebben dan dus een kleinere kans om binnen te dringen. Dit draagt bij aan een veiliger gevoel! De slotenmaker in de buurt kan jou hier verder mee helpen.

Lampen aanzetten

‘s Winters is het vroeg donker. Al rond een uur of vier begint het te schemeren en binnen no time moeten de lampen aan. Echter, soms ben je niet tijdig thuis en kun je de lampen dus niet aanzetten. Als je aan het eind van de middag weggaat, kun je alvast één of meerdere lampen aanzetten zodat je huis verlicht is. Zo lijkt het net alsof er iemand thuis is, terwijl dit niet het geval is. Een bijkomend voordelen bovendien is dat je niet in een volledig donker huis thuiskomt. Tijdens vakantie kun je automatische lampen plaatsen: deze gaan op ingestelde tijden aan en uit en laten het ook lijken alsof er iemand aanwezig is.

Buren

Als je op vakantie gaat, laat dit dan aan een aantal buren weten. Zo kunnen zij namelijk een oogje in het zeil houden. Vraag of zij eens in de zoveel tijd de post kunnen weghalen, de plantjes kunnen water geven of bijvoorbeeld hun auto voor de deur neerzetten. Hoe meer het lijkt alsof er iemand is, hoe kleiner de kans is dat er wordt ingebroken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *