De inrichting van een horecakeuken

Ben je een restaurant gestart of is er een horecakeuken nodig? Dan wil je deze tips zeker niet missen! Bij de inrichting van een horeca keuken gaat hem om efficiënte en veiligheid. Niks is vervelender dan elkaar in de weg lopen, omdat de inrichting van de keuken niet slim is ingedeeld. 

Maak een plattegrond

Schets allereerst een plattegrond van de keuken op papier. Meet hierbij de ruimte op en schrijf dit op de plattegrond. Houd rekening met de breedte, diepte en hoogte van de keuken. Denk ook aan deuren die naar buiten of binnen open gaan en schrijf dit ook op de plattegrond.

Keukenpersoneel weet het

Het keukenpersoneel dat straks werkzaam moet zijn in de keuken weet precies wat zij nodig zullen hebben. Ga dus samen met het keukenpersoneel brainstormen over de keukenonderdelen en de eventuele indeling hiervan. De afwas wil je bijvoorbeeld het liefst zo dicht mogelijk bij de deur hebben staan waar de afwas vandaan komt. Neem hierin ook de samenwerkingen mee die in de keuken plaatsvinden. Zo weet je precies wie dichtbij elkaar moeten staan en wie er eigen ruimte nodig heeft. 

Voorraad

Om jouw restaurant, hotel of andere vorm van horeca goed te laten lopen, heb je voldoende voorraad eten en drinken nodig voor de consument. Waar ga je dit opslaan en is dit voldoende ruimte die je ter beschikking hebt? De voorraad is misschien wel het belangrijkste wat je nodig hebt in de keuken. Zonder voorraad kan er namelijk niet gekookt worden!

Kwaliteit keuken

Nu je weet wat je nodig hebt, is het belangrijk om een hoogstaande kwaliteit keuken te kiezen. Voor een grootkeuken onderhoud kun je terecht bij Service Equipe Nederland! Om hygiëne en veiligheid van de keuken te waarborgen, is het belangrijk dat de keuken in minimale vorm slijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *