De verschillende soorten blenders

retro smeg blender

Dit artikel gaat over blenders. Welke soorten zijn. Ter afsluiting van dit artikel kijken we naar een retro Smeg blender. Maar eerst, wat is een blender.

Wat is een blender

Een blender is een apparaat dat in de keuken wordt gebruikt. Het is een kan met een deksel en onderin mesjes die ronddraaien. De kan wordt op een onderstel gezet, dat een elektromotor bevat en knoppen voor het regelen daarvan. Die motor laat de mesjes ronddraaien. Dat is dus anders dan bij een mixer, want die werkt van bovenaf en niet van onderuit. Het apparaat kan pureren en mixen, en ook wel hakken. Dat laatste is nodig om bijvoorbeeld ijsblokjes klein te maken. Omdat een blender met vloeistoffen werkt, is de constructie zo dat die niet kan lekken.

retro smeg blender

Toepassingen

Een blender kan je heel goed drankjes met allerlei samenstellingen maken. Je kunt bijvoorbeeld fruit, groente, melk, yoghurt en ijs gebruiken. De ingrediënten zullen voldoende klein moeten zijn. Zo kan je er geen grote en dikke wortel ongesneden in doen, maar wel als die eerst in stukken wordt gesneden. Als die eerst is gekookt, gaat het nog gemakkelijker. De dikte van het eindproduct kan variëren, afhankelijk van wat allemaal in de blender gaat: van heel vloeibaar tot wat stroperig.

Soorten blenders

Men kan de volgende typen blenders onderscheiden:

  • Standaard model voor zachte ingrediënten.
  • Blender met meer vermogen. Daarmee kan je ook hardere ingrediënten klein maken, inclusief ijsblokjes.
  • Blender speciaal voor smoothies. Dan maakt de kan plaats voor een drinkbeker.
  • Blender die ook kan koken. Voor gemakkelijk soep maken.
  • Vacuümblender. Hiermee kan je puree maken van groente en fruit zonder dat er lucht bij kan.
  • Intelligente blender. Zo’n blender kan je op afstand besturen met een app op een smartphone

Smeg

Smeg is een fabrikant van blenders. Als je een retro stijl voor je keuken gebruikt, dan past een blender met een modern uiterlijk daar niet in. Kijk dan eens naar retro Smeg blenders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *