Hoe bak je de lekkerste appeltaart?

Een appeltaart is heerlijk. Als ik ergens op een terras zit met een kopje koffie is het vaak mijn favoriete taart. Maar nog lekkerder is hij als je hem zelf bakt! Maar hoe bak je nou zo’n lekker appeltaart? Dat zullen we je in dit artikel vertellen, lees dus maar snel door!

Wat heb je nodig?

175 gram boter
6 gram vanillesuiker
1 ei
175 gram basterdsuiker
10 gram paneermeel
350 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1 kilo appels
50 gram suiker
2 tl kaneel

Je begint natuurlijk met het deeg. Meng de boter, meel, vanillesuiker, zout en basterdsuiker en kneed het tot een deeg. Verdeel dit vervolgens door drieën en laat het even liggen.

Nu kun je je appels schillen en in plakjes snijden. Vervolgens kun je je bakvorm in de boter zetten of bestuiven met bloem. Zorg voor een goede bakvorm, zoals een van deze, zodat je taart uiteindelijk niet blijft plakken.

Je kunt nu de bodem bedekken met 1 deel van je deeg en de randen met het andere deel.

Hierna leg je de appel plakken op de bodem en bestrooi je ze telkens met een mengsel van suiker en kaneel. Dit doe je eigenlijk totdat al je appels op zijn en dan kun je beginnen met de deegstroken.

Hierbij gebruik je dus het laatste deel van je deeg. Rol dit goed dun uit een snij je deeg in stroken. Deze kun je kruisend over elkaar leggen en vervolgens insmeren met het ei.

Tot slot bak je de taart een uur lang op 180 graden en ben je klaar! Laat je taart nog even afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt en dan is het tijd om te genieten!

Bron: Xenos