Geen categorie

Hulp bij aansteken barbecue

Je bent vast niet de enige die daar wel als last van heeft gehad of nog steeds last van heeft. Het aansteken van een barbecue is niet zo gemakkelijk als het je denkt. Iedereen heeft zijn eigen methode om een barbecue aan te steken en de een is wat radicaler in het aansteken dan de ander. Het handigst en het veiligst is natuurlijk om dit zo voorzichtig mogelijk te doen. Echter, heb jij moeite om je kooltjes gloeiend heet te krijgen? En ben jij in het bezit van bijvoorbeeld een mooie keramische barbecue? Lees dan gerust even verder.

Het begint al bij het kiezen van de juiste kooltjes en het plaatsen van de rooster. Het gaat hier wel om kolen barbecues en niet om gas barbecues. Het liefst kies je voor nu een barbecue uit met een bodemrooster met daaronder ventilatiegaten. Je kan hier twee verschillende soorten houtskool hebben, namelijk houtskool en briketten. Ieder heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

Houtskool zijn voornamelijk verbrande stukken hout van diverse vormen en formaten. Hardere houtsoorten blijven langer en harder branden dan zachtere. Brikketen zijn weer geperst houtkool. Brikketen duren wel weer wat langer om aan te krijgen, maar deze gloeien regelmatiger en houden de temperatuur een stuk constanter. Houtskool wordt heter dan brikketen, maar brandt dus ook weer sneller op. Zo zie je inderdaad dat alles gauw een voordeel en een nadeel heeft.

Dan ligt het natuurlijk ook aan het vlees wat je wilt bereiden. Dunne stukke vlees of voor gegaard vlees kan je beter houtskool gebruiken. In een kamado wordt over het algemeen ook houtskool gebruikt om even terug te komen op de kamado barbecues. Ben je nou echt geïnteresseerd in een mooie en multifunctionele barbecue? Een barbecue die ervoor kan zorgen dat jij altijd perfect gegrild vlees hebt? Kijk dan op deze website: https://www.barbecuexxl.nl/