Horeca

Latex handschoenen, hoe worden die eigenlijk gemaakt?

Latex handschoenen worden heel veel gebruikt. En zijn binnen veel verschillende branches de oplossing om op een hygiënische manier het werk te verrichten. Denk bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg, food, maar ook de schoonmaaksector. Om jezelf en anderen te beschermen zijn de handschoenen heel erg belangrijk, maar hoe worden ze nu eigenlijk gemaakt? Dat gaan we je in dit artikel vertellen!

Natuurrubber

De grondstof waarvan alle latex producten worden gemaakt is natuurlijk rubber. Dit rubber wordt als het ware gemolken uit een rubberboom en opgevangen. Dit gebeurd door sneden te maken in de rubberboom en de vloeistof die hierbij vrij komt op te vangen in een bakje. De rauwe grondstof kan vervolgens naar de fabriek waar het verder wordt verwerkt tot het eindproduct klaar is.

Van rubber naar handschoen

Als de grondstof in de fabriek is aangekomen, gaat er nog een heel proces aan vooraf om de de handschoenen te maken. De vloeistof wordt namelijk over verschillende mallen gegoten, waarna het door de over moet. Dit proces wordt het vulkanisatie proces genoemd en is eigenlijk het allerbelangrijkste onderdeel. Doordat de handschoenen door de over heen gaan krijgen ze hun sterke en flexibele karakter. Als laatst worden de handschoen van de mallen afgehaald en zijn ze klaar!

Hopelijk heb je nu een goed idee waar de handschoenen die je misschien wel dagelijks gebruikt nu echt vandaan komen. Had je geen idee dat het rubber van de bomen kwam? Laat dan weten waar jij dacht dat de grondstof vandaan kwam!

Bron: Disposable Discounter