Verhuistips.

Je hebt eindelijk de sleutel van je prachtige huis. Nu kan je gaan verhuizen. Je hebt het al vaak besproken met je vrienden, familie en kennissen en iedereen heeft weer een andere mening over verhuizen. Bij de één verliep en niet zo soepel als bij de ander. Maar het belangrijkste van verhuizen is de voorbereiding. Een goede voorbereiding is het halve werk. Omdat het lastig is alles te overzien, geven wij jou graag wat handige tips.

Opruimen

Zodra de verhuisdatum bekend is, is het belangrijk om alvast spullen in te pakken. Ook al duurt het nog 6 maanden, het juist prettig om alles ingepakt te hebben en juist niet te wachten tot een week voor de verhuisdatum, want dat levert alleen maar stress op. Tijdens het inpakken kun je ook eens bekijken wat je niet meer nodig hebt. Zo voorkom je dat je allemaal onnodige spullen verhuisd.

Inpakken

Ga stapsgewijs te werk en werk ruimtes af. Eerst de ruimtes waar je het minst komt zoals: de zolder, kelder, leegstaande kamer enzovoorts. Stop de spullen in verhuisdozen. Wanneer je alles op wat je in verhuisdozen aan het stoppen bent. Zet daarbij er ook bij of de spullen in dozen breekbaar zijn. Wanneer je al flink aan het inpakken bent, scheidt de dozen met breekbare spullen goed met de dozen waar geen breekbare spullen in zitten, want als alles door elkaar staat wordt het een rommel. Kijk ook naar de verhuisdatum. Verhuis je in de winter? Verzamel dan alvast alle zomerkleding en pak het in.

Planning

Een goede planning zorgt voor minder stress tijdens de verhuizing. Ga je nog klussen of verbouwen aan je nieuwe woning. Begin dan tijdig met inspiratie verzamelen voor je nieuwe interieur. Ook is het belangrijk rekening te houden met levertijden bij keukens, badkamers, vloeren, meubels en materialen die je gaat gebruiken. Heb je dit allemaal op een rijtje gezet dan is het duidelijk wanneer alle benodigdheden geleverd worden en dan kun je een definitieve datum plannen voor de verhuizing.

Inrichten

Na het klussen en verhuizen is het tijd voor de inrichting. Richt als eerste de slaapkamers in, zodat je lekker in je eigen bed kan slapen. Daarna volgt de rest van de meubels. Voor inspiratie, kom gerust eens langs bij Woonwinkel Twente. Neem in de dagen daarna de tijd om alles rustig uit te pakken en in te richten geheel naar je eigen wens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *