Voorkom schimmel: plaats een badkamer ventilator!

Tijdens het douchen, komt er veel waterdamp vrij en dus is de hele badkamer vochtig en glad. Dit is de ideale plek voor schimmel om zich te vestigen. Het gaat er stinken, het ziet er vies uit en het creëert alleen maar meer vochtproblemen. Je wilt dit natuurlijk voorkomen. Daarom is het belangrijk om de badkamer goed te ventileren. Je kunt dit doen door middel van een raam openzetten, maar is dat wel het juiste om te doen? Een badkamer ventilator plaatsen helpt juist veel beter tegen schimmel en andere ongemakken. In onderstaande blog lees je hoe dat precies zit!

Natuurlijke ventilatie

Je eerste instinct is wellicht om een raam open te zetten: frisse lucht naar binnen en de damp verdwijnt. Helaas werkt het niet zo. Wanneer het buiten kouder is dan binnen, komt er koude lucht naar binnen. Dit neemt minder goed de warme lucht op in de badkamer en dus ontstaat er condens. Je kunt het beste de badkamer dus warm houden: houd ramen en deuren dus gesloten. Ook helpt een raam openzetten niet tegen schimmelvorming. Je bent dus in feite genoodzaakt om een badkamer ventilator te installeren.

Badkamer ventilator gebruiken

De oplossing is dus een badkamer ventilator plaatsen. Plaats deze vlakbij de plek waar het vochtprobleem het grootst is of het grootst kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan boven de douche of het bad. Hierdoor kan de vochtige lucht gelijk afgevoerd worden naar buiten. Zo verminder je dus condens in de badkamer en verklein je de kans op schimmel. Schimmel voorkomen zonder een badkamer ventilator is onbegonnen werk: het zal steeds terugkomen. Je doet er dus goed om mechanische ventilatie te plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *