Geen categorie

Wat is het beste bestek voor een chic restaurant?

Nieuwe eigenaren van een chic restaurant kennen het als geen ander. De keuzestress over welk servies, welke servetten, welk bestek en welk meubilair ik moet kiezen. In deze blog richten wij ons uitgebreid over deze keuzes. Wanneer je goed bestek zoekt, raden wij het prachtige Sola bestek ten zeerste aan. Ook hebben zij prachtig servies en professioneel keukengerei en keukenmessen. 

Welke soorten bestek zijn er

Bestek komt er in vele soorten, maten en vormen. Je hebt verschillende kleuren bestek, zoals goud en zilver. Bestek voor allerlei leeftijden, zoals kinderbestek en bestek voor bejaarden. Voor een startend restaurant kan het erg prijzig en moeilijk zijn om alle soorten en maten te kopen. Voor een ‘normaal’ restaurant met 3-gangen menu’s is het verstandig om te zorgen voor klein voor voorgerechten, groot bestek voor hoofdgerechten en dessert bestek. 

Uit ervaring blijkt dat kinderen bijna altijd met de hand eten, en bejaarden die speciaal bestek nodig hebben dit doorgaans zelf mee nemen. Toch is het altijd handig om een setje van elk achter de hand te hebben, voor het geval dat. De meeste nette restaurants maken gebruik van zilverbestek. Dit hoeft geen echt zilver te zijn, want dit is overduidelijk niet te betalen. Een zilver coating is al voldoende. 

Keukengerei en servies

Bij het aanschaffen van bestek is het aangeraden om het servies en de keukenbenodigdheden op dezelfde plek en van hetzelfde merk te kopen. Veel restaurantbezoekers vinden het mooi als alles van hetzelfde merk afkomstig is. Daarnaast is het makkelijker inkopen als je weet van welk merk het afkomstig is wanneer je tekort komt of wanneer iets breekt.

Welk bestek past bij jou

Het beste bestek kiezen is uiteindelijk een kwestie van smaak. De manier hoe de restaurant tafel wordt opgedekt is wat echt belangrijk is. Hier bestaat bepaalde etiquette voor wat voor elke restaurant medewerker en eigenaar belangrijk is om te kennen. Het mooiste servies uitzoeken voor je restaurant? Sola heeft niet enkel bestek, maar ook potten en pannen voor elk restaurant. Bezoek ze via onderstaande bron:
https://www.sola-fabriekswinkel.nl/